Τον εορτασμό σήμερα στη Ρόδο της επετείου της επίσημης ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου επέλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την αναγγελία της ίδρυσης του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. 

Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο Πρόεδρος των Δημοκρατών θέλησε να σηματοδοτήσει την αξία και τη σημασία της προστασίας των ελληνικών συνόρων που, όπως και από τον Έβρο λίγες μέρες πριν είχε υπογραμμίσει, αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο κ.Λοβέρδος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, κατέθεσε στεφάνι στο βωμό της πατρίδας και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση. 

Ο Πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δήλωσε για τη σημερινή επέτειο ότι πρόκειται για ημέρα «που συμβάλλει στην αυτογνωσία» στέλνοντας μήνυμα «από την πύλη της Ευρώπης» όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας».

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για τα Δωδεκάνησα, την πύλη της Ευρώπης. Χρόνια πολλά από τη Ρόδο όπου γιορτάζουμε την επίσημη ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα. Η σημερινή επέτειος συμβάλλει στην αυτογνωσία: είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας.

Α. Λοβέρδος στη Ρόδο στην επετειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Α. Λοβέρδος στη Ρόδο στην επετειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου